På hormonbehandling

Klimakteriet - Typ 8

Befinner du dig i Typ 8 står du redan på hormonbehandling för klimakteriebesvär.

Orsaken till att du fått hormonbehandling kan vara att du är i perimenopaus (fasen som många kallar förklimakteriet) eller postmenopaus (du har inte menstruerat på 1 år eller mer). Är du i perimenopaus och på väg mot menopaus är du i ständig förändring både i ditt blödningsmönster och avseende andra besvär relaterade till klimakteriet. Du kan stå på olika typer av behandlingar beroende på din riskprofil, dina symtom och dina preferenser. Trots behandling kan du uppleva besvär. Påverkar dessa besvär din livskvalitet eller om du inte upplever att du får den förbättring som du hoppats på så är du kanske i behov av att justera eller ändra i din befintliga behandling.

Råd till dig som är Typ 8

Om du upplever att du inte är nöjd med din hormonbehandling och fortsatt har klimakteriebesvär som påverkar din livskvalitet så rekommenderar vi att du söker hjälp hos en medicinsk expert. Idag finns det många olika typer av behandlingar som kan prövas och dosjustering är ofta nödvändig. Det är också viktigt att utesluta att det inte är annat än klimakteriet som orsakar dina besvär.

 

Text granskad av: Mats Hammar, Professor emeritus och tidigare överläkare i obstetrik och gynekologi, Universitetssjukhuset i Linköping.

womni_w_white

Womni AB

Org.nr: 559278-6114

Vasagatan 10
111 20 Stockholm

Kontakt

Patientrelaterade frågor?
Logga in på Mina sidor

Företagsrelaterade frågor?
Pressrum

Boka tid