Misstänker du att din vän eller partner är i klimakteriet?

Alla kvinnor går igenom klimakteriet med mer eller mindre symtom, men trots tydliga symtom kan det för många kvinnor ändå vara svårt att förstå vad det är som händer.

Klimakteriet som ämne är tyvärr fortfarande väldigt tabubelagt i Sverige och runtom i världen. Det kan vara svårt att prata om det och ännu svårare- att påpeka att någon kanske borde söka hjälp för det. Vanliga tecken på att din vän eller partner är i klimakteriet, förutom att befinna sig i genomsnittsåldern 45-60 år, kan vara att de ha ont i kroppen, får värmevallningar, har svårt med sömnen, plötsliga humörsvängningar och misstänkt depression.

DSC7845-1-scaled-1

För många finns det hjälp att få inom vården med hormoner, men också genom att se över sina levnadsvanor. Det senaste går att få hjälp med hos t.ex. en barnmorska.

Men hur berättar du för din partner eller vän att du misstänker att de kommit i klimakteriet och kan få hjälp med sina problem?

  •  Ladda upp med insikten att klimakteriet inte är någon sjukdom, utan något helt naturligt.
    Visa att du bryr dig om din partner/vän och vill hjälpa dem komma till rätta med sina problem och utesluta möjliga sjukdomar eller annat.
  • Ta upp ämnet klimakteriet och prata om symtom rent allmänt. Varför inte berätta om en ny spännande digital tjänst för kvinnor i klimakteriet som Womni.se?
  • Ämnet har diskuterats i offentligheten mer än någonsin på sistone och flera kända kvinnor har den senaste tiden börjat prata om klimakteriet, vilket kan skapa en bra plattform för diskussion. Även fast personen kan blir irriterad och sur så kanske du väcker en tanke som sen blir till handling.

Klimakteriet kan skapa både stressrelaterade sjukdomar och besvär som kan pågå i upp till 10 år och ju tidigare behandling sätts in desto bättre.

Lycka till!

womni_w_white

Womni AB

Org.nr: 559278-6114

Vasagatan 10
111 20 Stockholm

Kontakt

Patientrelaterade frågor?
Logga in på Mina sidor

Företagsrelaterade frågor?
Pressrum

Boka tid