Hur står det till med din hälsa?
Få en omfattande hälsoscreening med tester, blodanalyser och rådgivning kring dina provresultat.

1. Gör självskattningstest
Välj det test som passar dig bäst: Klimakteriet, PMS eller Man
2. Välj provtagningspaket och boka tid
Välj provtagningen som passar dig och boka rådgivningstid.
3. Gå till närmaste provtagning
Lämna ditt blodprov på närmaste provtagningsställe och se ditt resultat inom 2-3 dagar på Mina sidor.
4. Rådgivning kring resultat
Digitalt möte med rådgivning kring ditt resultat och livsstil. Du får även möjlighet att ställa frågor.
Provtagning

Hälsa Kvinna
För dig som kvinna, oavsett fas i livet, som önskar en övergripande hälsoscreening som hjälper dig att förebygga sjukdomar och ta kontroll över din hälsa. Vi kontrollerar även dina järnvärden, din sköldkörtels funktion och din hormonella fas.

Hälsa Man
För dig som man, oavsett ålder, som önskar en övergripande hälsoscreening som hjälper dig att förebygga sjukdomar och ta kontroll över din hälsa. Vi kontrollerar även ditt testosteron, PSA och sköldkörtelvärde.

Hormon Kvinna
För dig som kvinna, oavsett fas i livet, som inte mår bra och som misstänker förändringar i dina hormoner. Du får en bild av din hormonella hälsa och kontrollerar även dina järn och blodvärden samt sköldkörtelns funktion.
Vad våra patienter tycker om oss
Baserat på över 1000 patienters omdöme

— "Detta var helt fantastiskt. Så bra att kunna diskutera detta med någon snäll och kunnig person. Jag är så glad att jag hittat er!"
— "Mycket nöjd med att kunna prata om svåra saker hemifrån med en vänlig expert. Värdefullt när vårdcentral saknas."
— "Jag fick professionell rådgivning utifrån min kropp och situation. Mycket bra bemötande som jag inte fått någon annanstans."
Hälsa Kvinna
Hälsokontroll Kvinna är för dig som vill få en komplett bild av din hälsa, oavsett om du är ung, mitt i livet eller efter menopaus (sista menstruationen). Det kan också vara svårt att veta om de symptom du upplever beror på hormonella förändringar, som vid klimakteriet. Ibland kan andra faktorer, som järnbrist eller en obalans i sköldkörteln, ge liknande symptom. Det är även möjligt att du drabbas av två tillstånd samtidigt.
Upptäck viktiga markörer som påverkar ditt välmående och agera i tid för att förebygga framtida sjukdomar.
Förebygg och ta kontroll över din hälsa
Som kvinna förändras din hälsa i olika faser av livet, och vissa sjukdomar, som hjärt- och kärlsjukdomar eller typ 2-diabetes, kan bli vanligare med åldern. Hälsomarkörer som tas på ett tidigt stadium ger dig chansen att göra förändringar, söka rätt vård och optimera ditt välmående.
Ett långt liv med god hälsa
Med Hälsokontroll Kvinna får du möjlighet att ta ett proaktivt grepp om din hälsa, förbättra din livsstil och minska risken för sjukdomar.
Är du i klimakteriet?
Blodmarkörerna i denna hälsokontroll kan ge svar på om du är nära eller efter menopaus (sista menstruationen).
Vad som kontrolleras
Blodfetter. De vanligaste livsstilssjukdomarna, såsom diabetes typ 2 och hjärt- och kärlsjukdom, är ofta kopplade till kontroll av blodfetter. Förhöjda blodfetter ger sällan symtom, men är en viktig riskfaktor för utveckling av hjärt- och kärlsjukdomar.
Lever och njurfunktionen. ASAT, ALAT, Kreatinin är markörer som kan berätta mer om hur effektivt dina njurar och lever arbetar i kroppen. Dessa organ har viktiga funktioner i kroppen som att bryta ner ämnen och filtrera blodet från restprodukter och skadeämnen.
Järndepåer och blodvärden. Detta är områden där kvinnor ofta kan ha avvikande värden, vanligtvis på grund av kraftiga menstruationsblödningar, men även andra sjukdomar kan orsaka järnbrist och blodbrist.
Hormoner och sköldkörteln. Påverkar ämnesomsättningen och kontrolleras med två specifika markörer. Förändring i sköldkörtelns funktion debuterar ofta i 40-årsåldern och är vanligare hos kvinnor än män. Symtomen påminner ofta om klimakteriesymtom.
Markörer Hälsa Kvinna
Total kolesterol
TSH
LDL
HDL
HBA1c
Folat
B12/kobalamin
Ferritin
Blodtryck
Hemoglobin
Leucocyter
Trombocyter
MHC
Erytrocyter
Hematokrit
MCV
FSH
T4
Kreatinin
Triceglycerider
ALAT
ASAT
Hälsa Man
Provtagning Man är för dig som vill få en komplett bild av din hälsa med både hälsomarkörer och hormonnivåer. Riskerna ökar med åldern och denna provtagning rekommenderas fråmst för dig äver 40 år, men även för dig som är yngre och upplever besvär. Upptäck viktiga markörer som påverkar ditt välmående och ger dig möjlighet att agera i tid för att förebygga framtida sjukdomar.
Förebygg och ta kontroll över din hälsa
Åldrandet ökar risken för vissa sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar eller typ 2-diabetes. Hälsomarkörer som tas på ett tidigt stadium ger dig chansen att göra förändringar, söka rätt vård och optimera ditt välmående.
Ett långt liv med god hälsa
Med Hälsa Man får du möjlighet att ta ett proaktivt grepp om din hälsa, se över din livsstil och minska risken för sjukdomar.
Vad som kontrolleras
Blodfetter. De vanligaste livsstilssjukdomarna, såsom diabetes typ 2 och hjärt- och kärlsjukdom, är ofta kopplade till kontroll av blodfetter. Förhöjda blodfetter ger sällan symtom, men är en viktig riskfaktor för utveckling av hjärt- och kärlsjukdomar.
Lever och njurfunktionen. ASAT, ALAT, Kreatinin är markörer som kan berätta mer om hur effektivt dina njurar och lever arbetar i kroppen. Dessa organ har viktiga funktioner i kroppen som att bryta ner ämnen och filtrera blodet från restprodukter och skadeämnen.
Blodvärden. Ett blodprov som omfattar analys av flera olika blodkomponenter. Detta inkluderar röda blodkroppar, vita blodkroppar, blodplättar, samt andra viktiga parametrar såsom hemoglobin, medelcellvolym, hemoglobinmassa, hematokrit (andel röda blodkroppar i blodet). Blodvärden kan indikera en mängd olika sjukdomar och kan även användas för att se hur en behandling påverkar kroppen.
Hormoner. Sköldkörteln, kan ge diffusa symtom som t.ex. yrsel, hjärtklappning och vikförändring och kontrolleras med två specifika markörer. Testoseronvärdet faller gravis från 40 årsåldern och vid låga värden ihop med symtom på testosteronbrist kan vidare utredning bli nödvändig.
Markörer Man
Total kolesterol
TSH
LDL
HDL
HBA1c
Blodtryck
T4
Hematokrit
Hemoglobin (Hb)
Leucocyter (LPK)
Trombocyter
MHC
Erytrocyter
MCV
Testosteron
PSA
Kreatinin
Triceglycerider
ALAT
ASAT
Hormon Kvinna
Det kan vara svårt att veta om de symptom du upplever beror på hormonella förändringar, som vid klimakteriet. Ibland kan andra faktorer, som järnbrist eller en obalans i sköldkörteln, ge liknande symptom. Det är även möjligt att du drabbas av två tillstånd samtidigt.
Håll koll på dina hormoner
Hormoner Kvinna hjälper dig att följa och förstå dina könshormoners förändringar. Med denna hälsokontroll får du en klar och tydlig översikt av din hormonnivåer.
Är du i klimakteriet?
Blodmarkörerna i denna hälsokontroll kan ge svar på var du är i klimakteriet eller om du redan är i postmenopausal (efter sista menstruationen).
Vill du bara veta mer?
Få kunskap om din hälsa och upptäck mer om dina hormoner – boka din testning idag!
OBS! Om du idag står på preventivmedel (ej hormonspiral) kommer dessa prover inte ge en korrekt bild av dina könshormoner. För dig rekommenderar vi istället Hälsa Kvinna.
Vad som kontrolleras
Östrogen och testosteron är två av kvinnans könshormoner. Nivåerna kontrolleras i förhållande till varandra och i förhållande till kvinnans mående.
Järn-, järndepå- och blodvärden är områden där kvinnor ofta kan ha avvikande värden, vanligtvis på grund av kraftiga blödningar. Andra sjukdomar kan också orsaka järn- och blodbrist.
Sköldkörteln, som bland annat påverkar ämnesomsättningen, kontrolleras med två specifika markörer. Förändring i sköldkörtelns funktion debuterar ofta i 40-årsåldern och är vanligare hos kvinnor än män. Symtomen påminner ofta om klimakteriesymtom.
Markörer Hormon Kvinna
Ferritin
TSH
FSH
SHBG
B12/Kobalamin
Hemoglobin (Hb)
Leucocyter (LPK)
Trombocyter
MHC
Erytrocyter
MCV
Testosteron
Hematokrit
Östradiol
Folat
Folat
T4
Så fungerar det
Boka tid
När du reserverat en tid i kalendern och fyllt i dina kontaktuppgifter får du en bekräftelse på din bokning genom e-post. Du hittar även all information om din bokning på Mina sidor.
Ta blodprover
Inom 2 arbetsdagar skickar vi en remiss till ditt närmsta provtagningsställe. När remissen är skickad får du information via e-post om hur du bokar en tid för att ta blodproverna.
Blodproverna behöver tas senast 2 dagar innan din bokade tid hos Womni.
Provtagning som kvinna
Blodprovet bör tas mellan dag 3 och 5 i menscykeln för att uppnå en så exakt analys som möjligt. Om cykeln är längre eller kortare än 21–35 dagar under mer än två cykler, eller om menstruationen uteblir i 90 dagar, kan provtagning utföras när som helst. Du behöver ta proverna fastande och på förmiddagen.
Provtagning som man
Du ska ta proverna fastande och på morgonen gärna mellan kl.7-10.
Besök
Under mötet går ni igenom dina resultat, och du får rådgivning kring hur du kan bibehålla en god hälsa och förebygga framtida sjukdomar.
Här kan du ta blodprover
Våra samarbetspartners erbjuder provtagning av hög kvalitet och provtagningen utförs av utbildad vårdpersonal i en trygg och säker miljö.
Ångerrätt och giltighetstid
Giltighetstid för remiss
Din remiss för provtagning är giltig i tre (3) månader från och med dagen efter att du har beställt hälsokontrollen. Om provtagningen inte genomförs inom denna tidsperiod upphör remissen att gälla, och köpet förfaller.
Ångerrätt
Du har rätt att ångra ditt köp inom fjorton (14) dagar från beställningsdatum.
Du kan bara ångra ditt köp innan du har genomfört provtagningen, annars anses det som att du har påbörjat tjänsten. Då går det inte längre att ångra köpet.

Womni AB
Org.nr: 559278-6114
Vasagatan 10
111 20 Stockholm